ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

BEST ALBUMS 2O11




Λίγες ώρες μετά την έλευση του νέου έτους και αφού η συντακτική ομάδα του rockyourlife.gr ξεψάχνισε τα αρχεία της για το 2011, σας παρουσιάζει τα 20 album που πρέπει να αποκτήσετε, αυτά που πρέπει να αποφύγετε και σε αυτά που θα πρέπει να επενδύσετε…

Με όσο το δυνατόν περισσότερη αντικειμενικότητα και διασπορά η συντακτική ομάδα του rockyourlife.gr σας υπενθυμίζει τους 20 δίσκους που σημάδεψαν τη χρονιά που πέρασε.

20) Anthrax - Worship Music

Μόνο απαρατήρητη δε πέρασε η νέα δουλειά των πάλαι ποτέ ηγετών της thrash metal σκηνής. Μπορεί ο ενθουσιασμός των πρώτων albums να έχει χαθεί ωστόσο η μπάντα ξεχειλίζει από εμπειρία και αυτή φαίνεται σε κάθε κομμάτι του δίσκου.
19) Fair To Midland - Arrows & Anchors


Η πιο ώριμη, μεστή και πιασάρικη δισκογραφική δουλειά των Αμερικανών είναι γεγονός. Με όλο και περισσότερα νέα στοιχεία στη μουσική τους οι Fair To Midland δείχνουν ικανοί να αποτελέσουν το "next big thing" του μοντέρνου metal ήχου.

18) Machine Head - Unto The Locust


Ανήσυχοι και αρνούμενοι να «καθίσουν» πάνω στις δάφνες του παρελθόντος οι Machine Head με το "Unto The Locust" συνέθεσαν έναν δίσκο που όσο τον ακούς τόσα σου δίνει.

17) Primordial - Redemption At The Puritans Hand



Ο ακραίος ήχος βρίσκει στους Primordial και το "Redemption At The Puritan’s Hand" την καλύτερη έκφραση του. Ένα εφιαλτικό αριστούργημα που σε στοιχειώνει όσο επιμένεις να το σκαλίζεις.



16) PJ Harvey - Let England Shake


Ένα πραγματικό μουσικό ταξίδι. Μια εμπειρία που βιώνεται με τον καλύτερο σε συνδυασμό με τα 12 films του Seamus Murphy που συνοδεύουν αυτό το εξαιρετικό album της πολυσχιδούς Polly Jean Harvey.

15) Arctic Monkeys - Suck it And See


Τα πράγματα με το "Humbug" μπορεί να μπέρδεψαν και να απογοήτευσαν αρκετούς ωστόσο η ισορροπία επανέρχεται με το "Suck It And See". Με έναν Alex Turner να ακούγεται πιο ώριμος από ποτέ οι Arctic Monkeys δείχνουν έτοιμοι για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα.

14) Noel Gallagher - High Flying Birds


Κερδίζοντας τις εντυπώσεις, αλλά και τις πρώτες θέσεις στα βρετανικά charts, ο Noel Gallagher δείχνει πως και στην post – Oasis εποχή παραμένει ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία της rock σκηνής.

13) Leprous - Bilateral


Φρέσκο αέρα που τόσο έχουμε ανάγκη φέρνει στο progressive metal το νέο album των Νορβηγών Leprous. Αναμφίβολα αυτή η μπάντα θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.

12) The Black Keys - El Camino


Διασκεδαστικό, νοσταλγικό, ρυθμικό και μελωδικό, το "El Camino" βάζει φωτιά στις πίστες των rock clubs. Αν ο Jack White δεν έβαζε στο αρχείο τους White Stripes δε νομίζουμε πως θα ένοιωθε και τόσο άνετα με τον ανταγωνισμό.

11) The Haunted - Unseen


Αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις της νέας εποχής, οι Σουηδοί «προκαλούν» τον ακροατή και κυκλοφορούν ένα διαμάντι σύγχρονης σκληρής μουσικής. Το "Unseen" μπορεί άνετα να γίνει ο φάρος για πολλά συγκροτήματα που θα θελήσουν να πειραματιστούν.

10) The Decemberists - The King Is Dead


Ο βασιλιάς μπορεί να πέθανε αλλά οι Decemberists είναι εδώ και μας χαρίζουν ένα φρεσκότατο δίσκο γεμάτο αυθεντικές μελωδίες. Ακούστε τους, χορέψτε μαζί τους και αγαπήστε τους.

09) Kasabian - Velociraptor!


Με αυτό τους το album οι Kasabian απλά πιστοποιούν πως αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη Βρετανική mainstream rock band. Ένα album γεμάτο singles ικανά να σηκώσουν στο πόδι αρένες και γήπεδα. Εκπληκτικό από κάθε άποψη!

08) Dream Theater - A Dramatic Turn Of Events



Και μόνο που πρόκειται για τον πρώτο δίσκο των Dream Theater χωρίς τον Mike Portnoy στα drums φτάνει για να κερδίσει μια θέση στη λίστα των σημαντικότερων albums της χρονιάς. Η μπάντα δείχνει περισσότερο ελεύθερη από ποτέ και αυτό μπορείτε να το καταλάβετε στο "Breaking All Illusions", ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έγραψαν ποτέ.

07) Red Hot Chili Peppers - I´m With You


Οι αγαπημένοι Red Hot Chili Peppers είναι και πάλι εδώ με νέο κιθαρίστα (Josh Klinghoffer) και με ένα νέο πιο «στρωτό» album, το οποίο ωστόσο δεν απογοητεύει κανέναν και σίγουρα διατηρεί το όνομα της μπάντας στην πρώτη γραμμή.

06) The Parlor Mob - Dogs


Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη της χρονιάς δεδομένου του ότι μπήκαν σφήνα ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα του χώρου. Το "Dogs" θα μπορούσε να διδάσκεται σε σεμινάριο με θέμα «Πώς να πετύχετε στη rock μουσική».

05) Tom Waits - Bad As Me


Πάντοτε επίκαιρος, παρεμβατικός, ουσιαστικός και αστείρευτος. Πραγματικός καλλιτέχνης που όποτε «μιλάει» έχει να πει και να διδάξει πολλά. Ίσως η καλύτερη του δουλειά έως σήμερα.

04) Opeth - Heritage


Όσοι ακολουθούσαν την παρέα του Mikael Akerfeldt πιστά όλα αυτά τα χρόνια περίμεναν πως η κίνηση με το "Heritage" ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Κανείς όμως δεν είχε προβλέψει ένα τόσο μαγικό album.

03) Mastodon - The Hunter


Πιο γήινο αλλά ταυτόχρονα το ίδιο θεσπέσιο, το "The Hunter" ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην μικρή αλλά τόσο πλούσια ιστορία των αμερικανών.

02) Times Of Grace - Hymns Of A Broken Man


Έκανε ποδαρικό το 2011 καθώς κυκλοφόρησε στις αρχές Ιανουαρίου και σχεδόν έναν χρόνο μετά βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των καλύτερων metal albums για το έτος που φεύγει. Ένα εκπληκτικό metalcore διαμάντι από τον κιθαρίστα των KSE που γράφτηκε όταν αυτός ανάρρωνε στο νοσοκομείο μετά από σοβαρή επέμβαση στην πλάτη. Σκοτεινό και λυρικό όσο δεν γίνεται...

01) Foo Fighters - Wasting Light


Κακά τα ψέματα, οι Foo Fighters με το "Wasting Light" έπαιζαν χωρίς αντίπαλο για την πρώτη θέση. Από όποια πλευρά και να το δεις το συγκεκριμένο album είναι αψεγάδιαστο. Ο Dave Grohl «εκδικείται» όλους όσους επιμένουν να του κολλούν την ταμπέλα "ex-Nirvana" απολαμβάνοντας με χαιρέκακο ύφος την επιτυχία του. Το πότε θα κατέβει από τον θρόνο του είναι κάτι που θα αποφασίσει μονάχα ο ίδιος.

Οι κορυφαίες underground κυκλοφορίες:

Εκτός από τα περισσότερο γνωστά albums, τα οποία και μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κοινού αρκετά λιγότερο γνωστά συγκροτήματα κατάφεραν να κάνουν αίσθηση με τους δίσκους τους. Ας δούμε ορισμένα…

05) Will Haven – Voir Dire
Οι Αμερικάνοι WILL HAVEN, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα του sludge και heavy ήχου στα 90s, παρακάμπτουν τον προηγούμενο μετριότατο δίσκο όπου έλειπε η βασική φωνή τους και επιστρέφουν ουσιαστικά μετά από 10 χρόνια. Έχοντας στην σύνθεση τους ξανά τον βασικό τραγουδιστή τους καθώς και τον μπασίστα των Slipknot καταφέρνουν και βγάζουν τον καλύτερο δίσκο της καριέρας τους.

04) Wolves In The Throne Room – Celestial Lineage
Με καθαρά underground προσέγγιση από την αρχή της καριέρας τους οι Wolves In The Throne Room «χαϊδεύουν» ανυποψίαστα αυτάκια με ένα album που ακροβατεί με χαρακτηριστική επιδεξιότητα ανάμεσα στο ambient black/doom/crust – punk. Βλέπετε τίποτα κομφορμιστικό εσείς σε όλο αυτό;

03) RWAKE – Rest
Το συγκεκριμένο album είναι για γερά αυτιά, αλλά (το τελευταίο κρίνεται πιο αναγκαίο) για φαρδιά – πλατιά μυαλά ! Δίσκοι σαν το "Rest" δεν γράφονται τόσο συχνά και για αυτό αξίζει να δώσουμε στον εαυτό μας μία ευκαιρία για μία ακρόαση που θα σου ανοίξει τους ορίζοντές σου μουσικά και, κατά επέκταση, πνευματικά.

02) Unkle & The Deadbeats – Blood Lust
Τι και αν η μπάντα μοιάζει να παίζει σε πηγάδι; Τι και αν το "Blood Lust" είναι εντελώς vintage και old-school; Τι και αν οι Uncle & The Deadbeats δεν έχουν καν δισκογραφικό συμβόλαιο; Με αυτό τους το αριστούργημα είμαστε σίγουροι πως θα αναγκάσουν όλες αυτές τις «μπαλαδόφατσες» που σουλατσάρουν στις δισκογραφικές να ασχοληθούν μαζί τους.

01) Sungrazer - Mirador
Το καλύτερο ψυχεδελικό ταξίδι για το 2011 μας χάρισαν οι Ολλανδοί Sungrazer. Δίσκος για λίγους τυχερούς που θα βρεθούν στο διάβα του και θα καούν από τη λάμψη του.


Οι απογοητεύσεις


Δυστυχώς και φέτος δεν έλειψαν σημαντικές απογοητεύσεις οι οποίες στεναχώρησαν, πλήγωσαν αλλά και εξόργισαν μεγάλη μερίδα ακροατών και fans. Αν και πιστεύουμε ακράδαντα πως αντιλαμβάνεστε ποια ονόματα θα είναι στη λίστα μας, πάμε να τα δούμε αναλυτικά…

05) Five Finger Death Punch – American Capitalist
Με τα δύο προηγούμενα τους albums οι 5FDP έθεσαν πολύ υψηλά standards. Το "American Capitalist" φαντάζει πολύ μέτριο και σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί τον ντόρο που έχει προκληθεί γύρω από το όνομα των Αμερικανών. Ας ελπίσουμε πως ο συγκεκριμένος δίσκος είναι απλά μια παρένθεση.

04) Trivium – In Waves
Όσοι είχατε συνηθίσει τους Trivium να πραγματοποιούν άλματα στην καριέρα τους θα πρέπει να το ξεχάσετε. Χαμηλές πτήσεις και ένας αρκετά safe δίσκος μάλλον απογοητεύει όλους όσους έχουν επενδύσει σε αυτούς.

03) Daughtry - Break The Spell
Ο πρώτος πραγματικά κακός δίσκος από μεγάλο όνομα. Ο Chris Daughtry δείχνει να βαριέται περισσότερο και από τροχονόμο στο κέντρο της Αθήνας τον δεκαπενταύγουστο και το "Break The Spell" το μόνο που προσφέρει είναι χασμουρητά.

02) Queensryche – Dedicated to Chaos
Το "Dedicated To Chaos" πληγώνει. Δυστυχώς οι Queensryche πλέον δεν είναι αυτοί που ξέραμε. Το χειρότερο από όλα όμως είναι πως ο Geoff Tate δείχνει να μην έχει αντιληφθεί ή να μην νοιάζεται για το βάρος της φανέλας της μπάντας. Ακόμα ένας διασυρμός…

01) Metallica/Lou Reed – Lulu
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απογοήτευση – εξαπάτηση που έχει κυκλοφορήσει εδώ και καιρό. Όσο μεγάλα είναι τα ονόματα που την υπογράφουν τόσο θλιβερό, ανούσιο, άνευρο και ασύνδετο μοιάζει αυτό το «έπος». Η έλλειψη χημείας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής και οι Metallica κάνουν δύο βήματα πίσω σε σχέση με το "Death Magnetic" που τους έβαλε ξανά στις συνειδήσεις των οπαδών τους. Όσοι αποθεώνουν το "Lulu" τους αξίζει να βρεθούν σε ένα ερημικό νησί τύπου "Lost" όπου θα τους επιβάλλεται ολοήμερη ακρόαση του "Junior Dad".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου