ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Extreme μουσικά εξώφυλλα

Εργαλείο marketing ή απλά εκκεντρικά εξώφυλλα;

Οι δισκογραφικές κατά καιρούς μας έχουν εκπλήξει με τις πρωτότυπες ιδέες τους όσον αφορά τις εικόνες που ποζάρουν στα εξώφυλλα των CDs.Από το ξεκίνημα που η μουσική αποτυπώθηκε σε κάποιο υλικό όπως δίσκος, κασέτα,cd έχει ξεκινήσει ένα τρελό παιχνίδι ανταγωνισμού μεταξύ των εταιριών για το ποιος θα κερδίσει τα περισσότερα σχόλια αποδοκιμασίας ή επιδοκιμασίας από κοινό και κριτικούς.Σκληρό πορνό,αυτοκτονίες και πολλές άλλες εκκεντρικές εικονες μάχονται για να κερδίσουν τα βλέματα και τον σχολιασμο των ΜΜΕ. Εφαρμόζουν το ρητό του καλύτερα να σε σχολιάζουν παρά να μην ασχολούνται καθόλου μαζί σου.



RollingStonesFront.jpg


Sticky Fingers είναι το 11ο studio album του συγκροτήματος Rolling Stones, που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1971. Το Artwork του άλμπουμ δείχνει ένα κοντινό πλάνο ενός τζιν με έμφαση τον αρσενικό καβάλο. Η φωτογραφία ανήκει στον Joe Dallesandro's και φήμες θέλουν το μοντέλο που ποζάρει να είναι ο Mick Jagger. αλλά σε ερώτηση που κάνανε στον εν λόγο φωτογράφο για τις αιτήσεις των υποψήφιων μοντέλων για το εξώφυλλο, ο Jagger δεν ήταν μέσα. Το 2003, το Sticky Fingers ψηφίστηκε στην 63η θέση από τα 500 καλύτερα Άλμπουμ των Stone όλων των εποχών.


policecantstand.jpg


Can't Stand Losing You είναι ένα τραγούδι από το ροκ συγκρότημα The Police ,που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το άλμπουμ τους Outlandos d'Amour, το 1978. Στην αρχή είχε απαγορευτεί από το BBC εξαιτίας του εξώφυλλου . Όπως περιγράφει ο Sting, αντιμετώπισε προβλήματα δημοσίευσης καθώς η φωτογραφία στο εξώφυλλο δείχνει έναν άντρα να στέκεται πάνω σε ένα κομμάτι πάγου με μια θηλιά γύρω από το λαιμό του, έχοντας μια ηλεκτρική σόμπα αναμμένη και περιμένοντας για το λιώσιμο του πάγου. Παρόλα αυτά, το άλμπουμ έγινε επιτυχία χαρίζοντας έτσι στο συγκρότημα μια θέση ανάμεσα στα Charts.Λίγο αργότερα μια instrumental έκδοση του τραγουδιού κατάφερε να κερδίσει το βραβείο Grammy για την καλύτερη Ροκ Μουσική Εκτέλεση το 1981.


Splityourlip.jpg


Split Your Lip είναι το όγδοο στούντιο άλμπουμ από τους Hardcore Superstar. Το εξώφυλλο δείχνει μια γυναίκα έχοντας ανοιχτά τα δάχτυλά της να βγάζει προκλητικά την γλώσσα της έξω. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στη Σουηδία στις 26 Νοεμβρίου 2010, και στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 29 Νοεμβρίου 2010.


theelectricspanking.jpg


The Electric Spanking of War Babies είναι το δωδέκατο άλμπουμ από την αμερικανική funk μπάντα Funkadelic, που κυκλοφόρησε το 1981 από την Warner Bros Records. Ο τίτλος είναι ένας υπαινιγμός για τον πόλεμο του Βιετνάμ και τις γενιές του baby boom. Μερικά κομμάτια από το άλμπουμ δεν δημοσιεύτηκαν από την εταιρία παραγωγό καθώς θεωρήθηκαν απαγορευμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου