ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

H Courtney Love χάνει τα εκδοτικά δικαιώματα του Kurt Cobain...από την κόρη της!

H Courtney Love χάνει τα εκδοτικά δικαιώματα του Kurt Cobain...από την κόρη της!
  
  Η Frances Bean Cobain έχει πλέον στην κατοχή της τον απόλυτο έλεγχο των εκδοτικών δικαιωμάτων του πατέρα της, Kurt Cobain! Η Courtney Love συμφώνησε να παραιτηθεί από την θέση της ως επικεφαλής της εταιρείας End Of Music LLC, παραχωρόντας την θέση της στην 19χρονη Frances Bean.
  Η κόρη του Kurt από την δική της πλευρά, έχει παραχωρήσει στην Courtney δάνειο ύψους 2,75 εκατομμυρίων δολαρίων με την προυπόθεση να μην λάβει ούτε ένα δολάριο από τα εκδοτικά δικαιώματα μέχρι να το ξεπληρώσει. Η Courtney θα διατηρήσει την θέση της στο διοικητικό συμβόύλιο της εταιρείας End Of Music, ωστόσο οι τελικές αποφάσεις θα λαμβάνονται μόνο από την Frances Bean.
Τα εκδοτικά δικαιώματα ενός καλλιτέχνη αφορούν ενέργειες που σχετίζονται με το όνομα, την εικόνα και τα στοιχεία που συνιστούν την προσωπικότητα ενός καλλιτέχνη και στην περίπτωση του Kurt Cobain, σύμφωνα με τον  Jonathan Faber, συμβολαιογράφο, συνεργάτη της εταιρείας Luminary Group που διαχειριζόταν την πνευματική ιδιοκτησία του θρύλου της grunge, "είναι ισάξια με τα πνευματικά δικαιώματα και πρακτικά αξίζουν μια περιουσία!"
  To 2009, η Courtney Love έχασε την κηδεμονία και κάθε νομικό έλεγχο στην κόρη της Frances Bean.H 19χρονη Frances στο παρελθόν έχει εκμυστηρευτεί στον συγγραφέα του βιβλίου "Courtney Comes Clean" Mayer Roshan: "Η μητέρα μου παίρνει ναρκωτικά από τότε που την θυμάμαι. Βασικά, νομίζω πως η υπάρξη της στηρίζεται σε αυτά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου