ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Πάνω από 80 χιλιάδες θαυμαστές στο ΟΑΚΑ χθες (φωτογραφικό αφιέρωμα)


Πάνω από 80.000 θαυμαστές της αμερικανικής ροκ συγκεντρώθηκαν στο ΟΑΚΑ, για να απολαύσουν ζωντανά στη σκηνή τους Bon Jovi, οι οποίοι μετρούν κοντά 30 χρόνια δυναμικής παρουσίας στα παγκόσμια μουσικά δρώμενα.
Το θρυλικό συγκρότημα τραγούδησε επί δυόμισι ώρες με ενθουσιώδη ρυθμό, ξεσηκώνοντας το κοινό.

Παιδιά, έφηβοι και φαν μεγαλύτερης ηλικίας, από διάφορες περιοχές της χώρας που περίμεναν δεκαετίες για αυτή τη συναυλία, είχαν αρχίσει να προσέρχονται αρκετά πριν ανοίξουν οι πύλες του ΟΑΚΑ, ενώ αρκετοί ήταν και εκείνοι, που είχαν «στρατοπεδεύσει» με υπνόσακους από νωρίς το πρωί.

Το άνοιγμα της συναυλίας έκαναν το ελληνικό συγκρότημα «Brothers in plugs», αποτελούμενο από τα αδέλφια Αρωνίδη, και το δανέζικο «The Breakers».

Δέκα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ τα φώτα έσβησαν και το γιγάντιο βίντεο γουολ, το οποίο είχε στηθεί πάνω στη σκηνή του σταδίου, φώτισε. Η στιγμή της εμφάνισης των Bon Jovi, είχε φτάσει. Το κοινό παραληρούσε, ακούγοντας τον τραγουδιστή του συγκροτήματος, να χαιρετίζει το κοινό και να ξεκινάει με αγαπημένες επιτυχίες από το παρελθόν.

Η διάθεση του γκρουπ ήταν ιδιαίτερα θερμή, καθώς το ελληνικό κοινό απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι ανταποκρίνεται δυναμικά σε συναυλίες τέτοιου μεγέθους.

Τα χειροκροτήματα και οι φωνές δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό, ενώ έκπληκτοι φάνηκαν να μένουν οι Bon Jovi, καθώς ένιωθαν τις φωνές τους να ενώνονται με εκείνες των θεατών τους, οι οποίοι ήξεραν κάθε τραγούδι του συγκροτήματος.

Οι Bon Jovi επέλεξαν για τη συναυλία τους στην Ελλάδα κομμάτια από το μεγαλύτερο μέρος της δισκογραφίας των δύο τελευταίων χρόνων τους, καθώς, όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή τους, σε κάθε χώρα όπου εμφανίζονται είναι κάτι καινούριο για εκείνους, αφού θέλουν κάθε φορά να παρουσιάζουν κάτι διαφορετικό.

Tο κοινό σίγουρα απόλαυσε μία άρτια ηχητικά, συναυλία, χωρίς πολλά εφέ, αλλά με το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, το πλούσιο ταλέντο και τις φωνές των αγαπημένων καλλιτεχνών.

Μάταια κάποιες κοπέλες προσπαθούσαν, να τραβήξουν το βλέμμα του Τζον Μπον Τζόβι, στέλνοντας στη σκηνή από καπέλα και μαντίλια έως και εσώρουχα, ενώ τυχερή στάθηκε μία νεαρή, η οποία προσέφερε στον τραγουδιστή μία ανθοδέσμη και εκείνος ανταπέδωσε με ένα φιλί στο μάγουλο.

O τραγουδιστής ευχαρίστησε το ελληνικό κοινό αρκετές φορές, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως περίμεναν πολλά χρόνια γι' αυτήν τη συναυλία. Με το χαμόγελο στα χείλη, θέλησε να εμψυχώσει τους Έλληνες, αναφερόμενος στην ομορφιά της Ελλάδας και τόνισε πως παρά τις δυσκολίες της εποχής, σημαντικό είναι να πιστεύουμε στους νέους ανθρώπους, καθώς αυτοί αποτελούν το μέλλον της χώρας.

H βραδιά έκλεισε με πολύ ομαλά, αν εξαιρέσει κανείς το κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικράτησε για αρκετή ώρα έξω από το στάδιο, καθώς οι θεατές που επέλεξαν να μετακινηθούν με αυτοκίνητο ήταν αρκετοί, με αποτέλεσμα την εμφάνιση αυξημένης κίνησης.

Η είδηση για τον ερχομό των Βon Jovi για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η πολυαναμενόμενη συναυλία τους στο Ολυμπιακό Στάδιο, έκανε από την πρώτη στιγμή αρκετούς τους φανατικούς του συγκροτήματος να σπεύσουν να προμηθευτούν γρήγορα το μαγικό χαρτάκι για την είσοδο.

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν τους τελευταίους δύο μήνες του 2010.

Μία ημέρα πριν τη συναυλία, το βράδυ της Τρίτης, δύο από τα μέλη του συγκροτήματος, ο κιθαρίστας Ρίτσι Σαμπόρα και ο ντράμερ Τίκο Τόρες επισκέφθηκαν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης.









1 σχόλιο: