ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Οι Μουσικές Ιστορίες στην προετοιμασία για το υπερθέαμα των Bon Jovi!

100 τόνοι εξοπλισμού που ταξίδεψε μέσα σε container από την Αμερική στην Ευρώπη. 3.350 μέτρα καλωδίου που απαιτείται μόνο για τη σύνδεση της οθόνης. 750 χιλιάδες pixels και περίπου 10 τόνοι οθόνης υψηλής ευκρίνειaς. Μόλις 5 ημέρες για να στηθεί η σκηνή των Bon Jovi, ένα από τα εντυπωσιακότερα stages που έχει δει ποτέ το ελληνικό κοινό.


Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην ομάδα δημοσιογράφων που κάλυπτε το στήσιμο της γιαγαντιαίας σκηνής και στο crew που την έστηνε, ήταν μία.
Ότι οι πρώτοι έψαχναν μια σκιά να κρυφτούν από τους 40 βαθμούς μες στο ΟΑΚΑ και οι δεύτεροι σφύριζαν αδιάφορα στον ήλιο και σήκωναν σίδερα και ξυλεία για να συνεχίσουν το έργο τους.

Σαν ποδοσφαιρικός αγώνας φαινόταν από μακριά το στήσιμο της σκηνής. Και όχι άδικα μιας και το πράσινο γρασίδι του ΟΑΚΑ δεν είχε ακόμα καλυφθεί.
Από τη μία η ομάδα με τα πορτοκαλί, οι Steel Hands, και από την άλλη η ομάδα με τα πράσινα, οι Scaffolders. Μόνο που δεν είχαν όρεξη να αντιπαλευτούν ο ένας τον άλλον. Ο καθένας στη δουλειά του και άλλη μία σωλήνα από τα 2.750 μέτρα αλουμινίου τοποθετείται στη σκηνή. Οι εναερίτες σκαρφάλωναν στις σκαλωσιές για να περάσουν τα καλώδια και οι υπεύθυνοι από κάτω επέβλεπαν απλά τις καλά μελετημένες κινήσεις. Περπατώντας γύρω από τη σκηνή έβλεπες παντού υλικά, σιδεριές και ξύλα.Αν πήγαινες λίγο πιο πίσω έφτανες στη γνωστή τάφρο του ΟΑΚΑ, περασμένη με αγκυλωτό συρματόπλεγμα. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε από το οπαδιλίκι που έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε αυτό το στάδιο.
Μόνο θλιβερή ανάμνηση θα μπορούσαν να είναι οι αθλητές των Ελληνικών ομάδων που πάτησαν μες στη χρονιά αυτό το χορτάρι. Και το μαρτυρούσαν αυτό οι παρατημένες στα παρασκήνια ταμπέλες με τους παίκτες του Παναθηναϊκού.
Μόνο που αυτή την Τετάρτη, μπάλα στο χορτάρι θα παίξουν περίπου 70 χιλιάδες ανθρώπων που έσπευσαν να αγοράσουν ένα μαγικό χαρτάκι για τη συναυλία.

Τα σχέδια στο booth της οργάνωσης πρόδιδαν το τελικό στήσιμο της σκηνής. Στο χορτάρι υπήρχαν προς το παρόν μόνο σημάδια μπροστά από τη σκηνή.
Χαράξεις που περίμεναν το αλουμίνιο, το πλαστικό και τα καλώδια να τις καλύψουν. Μόνο τα bar της αρένας ήταν ήδη σχεδόν έτοιμα. Οι κάνιστρες ήταν εκεί και οι φιάλες μπίρας κατέφθαναν με φορτηγά.

Ραντεβού Τετάρτη βράδυ στα bar της αρένας. Ξέρεις, εκεί κάτω από τη σκηνή. Εκεί που θα ξεχνάμε όσα μας έχουν χαλάσει τον τελευταίο μήνα με την βοήθεια των Bon Jovi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου