ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Τα δέκα καλύτερα τραγούδια των Bon Jovi!

Όλοι έχουμε κολλήσει με κάποια από τα τραγούδια τους, όλες οι γυναίκες έχουν θαυμάσει τον Jon Bon Jovi, όλοι οι άντρες κατά βάθος θέλουμε να του μοιάσουμε. Τώρα επιτέλους έχουμε την ευκαιρία να τους δούμε από κοντά. Την Τετάρτη 20 Ιουλίου είναι οι Bon Jovi είναι στο ΟΑΚΑ και για ζέσταμα οι Μουσικές Ιστορίες σας παρουσιάζουν τα δέκα καλύτερα κομμάτια τους.
Η επιλογή είναι υποκειμενική και φυσικά θα θέλαμε και τη δική σας λίστα. Πάμε από το 10 προς το 1.



10) These Days (1996)Την εποχή που τα περισσότερα hard rock συγκροτήματα είχαν πάρει την κάτω βόλτα, οι Bon Jovi συνέχιζαν να έχουν hits. Ένα απ΄ αυτά ήταν το These Days από τον ομώνυμο 6ο δίσκο τους. Ένα τραγούδι αφιερωμένο στoυς ήρωες της εργατικής τάξης. Αξίζει να σημειώσουμε πως ενώ έφτασε στο Νο 7 των βρετανικών charts, στο billboard δεν μπήκε καν στο top 100.
9) Who Says You Can't Go Home To τραγούδι κυκλοφόρησε το 2005 παρέα με το 9o δίσκο τους, Have A Nice Day και είναι το πιο πρόσφατο single τους που μπήκε στη πρώτη δεκάδα των βρετανικών charts. Είναι ακόμα ένα κομμάτι-αφιέρωμα στη γενέτειρα τους, το New Jersey. Μάλιστα στην Αμερική κυκλοφόρησε και μία country version με την συμμετοχήτης Jennifer Nettles των Sugarland.
8) Runaway
Έτσι γνωρίσαμε τους Bon Jovi. Ήταν το πρώτο single που κυκλοφόρησαν και παράλληλα η πρώτη μεγάλη επιτυχία τους και φυσικά ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα τραγούδια τους. Ένα κομμάτι που ο Jon Bon Jovi το είχε γράψει πολύ πιο πριν από το 1983. Αξίζει να σημειώσουμε πως στη πρώτη ηχογράφηση, το 1980, στη κιθάρα ήταν ο Dave Sabo των Skid Row.
7) Bed Of Roses
Όσο παλιομοδίτικες και να ακούγονται αυτές οι power ballads των Bon Jovi, διατηρούν ακόμα τη δυναμική τους. Νομίζω πως το Bed Of Roses είναι η καλύτερη τους. Πολύ καλύτερη από το πιο γνωστό, Always.
6)Keep The Faith
Με Αυτό το single έκαναν την είσοδο τους στη δεκαετία του '90. Μία δεκαετία που δεν ευνόησε καθόλου το hard rock (ή το pop metal στη περίπτωση μας) των 80s. Με εξαίρεση τους Bon Jovi που κράτησαν τη πίστη τους και όχι μόνο κατάφεραν να αντέξουν την επίθεση του alternative αλλά και να διευρύνουν το ακροατήριο τους.
5) It's My Life
Ποιος το περίμενε πως το 2000 οι Bon Jovi θα έκαναν μία επιτυχία που θα μπορούσε να συγκριθεί άνετα με αυτές των 80s. Και όμως το It's My Life, τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδακοντεύει να γίνει το πιο αναγνωρίσιμο hit τους, αν κρίνω από την συχνότητα που εμφανίζεται στα rock (τα ποια;) ραδιόφωνα της χώρας.Ήταν μία επιτυχημένη προσπάθεια των Bon Jovi να εντάξουν στο fanbase τους και νεότερους. H αλήθεια είναι πως το ρεφρέν του είναι ιδιαίτερα εθιστικό.
4) Born To Be My BabyΑγαπημένο track. Όχι μόνο των Bon Jovi αλλά ολόκληρης της δεκαετίας του ΄80. Ήταν το 2ο single από τον 4ο δίσκο τους, New Jersey. Εδώ να σημειώσουμε πως αυτός ο δίσκος έστειλε 5 singles στο top 10 του billboard, κάτι που έχουν καταφέρει ελάχιστοι ως τώρα.
3) Wanted Dead Or Alive
O φόρος τιμής του Jon Bon Jovi στα Γουέστερν που τόσο αγαπάει. Θα το βρείτε στο 3ο δίσκο τους, Slippery When Wet o οποίος είναι και η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία. Κοντά στα 30.000.000 πωλήσεις.
2) You Give Love a Bad Name
Αυτό ήταν το πρώτο τους Νο 1 στην Αμερική και φυσικά είναι και αυτό από το Slippery When Wet. Μιλάμε για το απόλυτο hit της εποχής ενώ το video είναι τόσο χαρακτηριστικό της ιστορίας τους. Η μπάντα που εισήγαγε το hair metal και έφερε και τις γυναίκες σε rock συναυλίες.
1) Livin' On A PrayerΝομίζω πως πιο προβλέψιμο Νο 1 δεν θα μπορούσε να υπάρξει αλλά πείτε μου, είναι δυνατόν να είναι άλλο από το Livin On Prayer. Δυναμώστε τα ηχεία σας και χαρείτε το. Ραντεβού στο ΟΑΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου