ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

GEORGE MARINO: "Έφυγε" ο υπεύθυνος για το mastering δεκάδων hard rock/metal albums


Χθες έχασε την μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα ένας από τους αφανείς ήρωες του heavy metal και του hard rock, ο George Marino, υπεύθυνος για το mastering δεκάδων από τα αγαπημένα μας albums.
Τα τελευταία 40 χρόνια στα Sterling Studios της Νέας Υόρκης, επιμελήθηκε το mastering χιλιάδων, πραγματικά, δίσκων, κερδίζοντας 3 Grammy, με πιο πρόσφατο αυτό για το “The Suburbs” των Arcade Fire το 2011. Είχε δουλέψει τον ήχο του “Back in Black” των AC/DC, του “Slippery When Wet” των Bon Jovi, του “Appetite for Destruction” των Guns N’ Roses και του “Frontiers” των Journey, ενώ είχε συνεργαστεί επίσης με τους Iron Maiden, τους Kiss, τους Def Leppard και τον Ozzy.
Ακολουθούν μερικές σχετικές δηλώσεις:
METALLICA: «Λυπηθήκαμε πολύ όταν ακούσαμε ότι χάσαμε ένα μέρος της οικογένειάς μας μετά από έναν χρόνο μάχης του με τον καρκίνο. Παρότι πολλοί από εσάς ίσως να μην αναγνωρίζετε αμέσως το όνομα του George Marino, ήταν ένα ανεκτίμητο μέλος της διευρυμένης οικογένειας των Metallica, απολύτως καθοριστικός με τις δεξιότητες και την καθοδήγησή του, έχοντας περάσει αμέτρητες ώρες και μέρες φτιάχνοντας κάθε λεπτομέρεια του ήχου των “Black Album”, “Load”, “Reload”, “Garage Inc.” και “S&M”
ANTHRAX: «R.I.P. George Marino. Κάθε αξιοπρεπής heavy metal και hard rock συλλογή είναι γεμάτη με δίσκους που έκανε το mastering. Έκανε το mastering στο “I’m the Man”, το “Volume 8”, το “Return of the Killer A’s”, το “We’ve Come for You All” και το “Anthrology”. Είναι ωραίο να πούμε ότι έκανε το mastering και στο “Master of Puppets”
MONTE CONNER (Roadrunner Records): «Είχα την χαρά να δουλέψω με τον George σε πολλά από τα κλασικά albums της Roadrunner, όπως το “Chaos A.D.” και το “Roots” των Sepultura, το “Bloody Kisses” και το “October Rust” των Type O Negative, το “River Runs Red” των Life of Agony, το ντεμπούτο των Soulfly, αλλά και το “Primitive”. Δεν ήταν μόνο ένας εξαιτερικά ταλαντούχος μηχανικός του mastering, αλλά και ο καλύτερος, ευγενικότερος και πιο υπομονετικός άνθρωπος που μπορούσες να γνωρίσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου