ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Οι Μουσικές Ιστορίες είδαν τους Πυξ-Λαξ!

Απίστευτο πλήθος, λίγες μαγικές στιγμές και μια μεγάλη απουσία στο γεγονός του καλοκαιριού

Το σκηνικό ήταν εκπληκτικό και μάλλον μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα. Ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ (ο κόσμος μπορεί να έφτασε και τις 80.000) με το πλήθος έτοιμο να γιορτάσει την επιστροφή του μοναδικού ελληνικού γκρουπ που μπορεί να προσελκύσει τόσο κόσμο. Ακόμα και το φεγγάρι είχε ευθυγραμμιστεί με τη σκηνή λες και ήθελε να παρακολουθήσει και αυτό τη μεγάλη επιστροφή.
Η συναυλία ξεκίνησε στην ώρα της, πράγμα σπάνιο και το «Μοναξιά μου όλα» έβαλε φωτιά στον κόσμο. Στο τρίτο κομμάτι στο τεράστιο μάτριξ της σκηνής εμφανίστηκε ο μεγάλως απών Μάνος Ξυδούς. «Εσύ εκεί και ο έρωτας διαταγή και τελεσίγραφο» τραγούδησε με τον μοναδικό του τρόπο και το πλήθος ακολούθησε με βουρκωμένα μάτια. Ήταν μια πολύ δυνατή στιγμή που προϊδέαζε για μια συναυλία ιστορική.
Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν έτσι. Μετά από 2-3 τραγούδια η συναυλία έκανε «κοιλιά». Στόκας και Πλιάτσικας δεν είχαν την ενέργεια των προηγουμένων ετών και για όσους από εμάς τους είχαμε δει σε συναυλίες στον Λυκαβηττό ήταν μια μεγάλη απογοήτευση. Τραγικός ήχος, κακή επιλογή τραγουδιών, ανεμική σκηνική παρουσία και ο Μάνος να λείπει. Κομμάτια όπως το «Πούλα με» και το «Με στέλνεις» παρουσιάστηκαν με τρόπο που δεν έβαλε φωτιά στον κόσμο όπως δηλαδή γινόταν συνήθως στο παρελθόν.
 
Με δύο κιθάρες, χωρίς πάθος μπέρδεψαν ακόμα και τα λόγια των κομματιών τους σε 2-3 περιπτώσεις. Το κοινό έπεσε απελπιστικά έως το «Μια συνουσία μυστική». Εκεί έγινε ένα ανεπανάληπτο ξέσπασμα από τον κόσμο που ήταν φανερό πως το είχε ανάγκη και πήγε στη συναυλία για να το ζήσει. Ήθελε να ξεφύγει και το έκανε όταν ο Στόκας, θυμίζοντας για λίγο τον μεγάλο ερμηνευτή που μας ξεσήκωνε, άρχισε να φωνάζει «τίποτα». Ρούχα στον αέρα, μπουγέλο και όλη η αρένα να δονείται. Ανάλογη συνέχεια και στο «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις» και τελικά ένα νοσταλγικό κλείσιμο με όμορφα κομμάτια αφού έγινε φυσικά το εκνευριστικά κλισέ «φεύγουμε για να ξανάρθουμε». Τα πυροτεχνήματα ολοκλήρωσαν τη βραδιά.
Ήταν σίγουρα το γεγονός του καλοκαιριού. Μόνο οι Πυξ-Λαξ μπορούν να συγκεντρώσουν τόσο κόσμο από τόσο διαφορετικές ηλικίες. Είχε μικρές στιγμές μαγείας αλλά και τη γεύση ξαναζεσταμένου φαγητού. Αν γινόταν πάλι θα ξαναπηγαίναμε με την ελπίδα όμως να δούμε περισσότερη ενέργεια και να ακούσουμε κάποια κομμάτια πέραν των συνηθισμένων όπως το «Σε όλους δίνεσαι», «Χωρίς ντροπή», «Να χαθώ στα βήματα σου» και το πιο επίκαιρο από ποτέ «Καλέ μου μπάσταρδε ήρωα».

2 σχόλια:

  1. Elpizw to septemvrh sto terra Vibe na einai kalutera...kai fusika arena!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. o kallitexnis den vgainei pote sti suntaksi, para mono otan den exei na dwsei alli mousiki...oi pux lax den exoun na dwsoun...dustixws.alla den kseroun kai pote prepei na stamatisoun...3 fores telos.monoi tous katstrefoun tin usterofimia tous pou ws fainetai mprosta sto xrima,einai asimanti...protimoun na xalasoun tin eikona sta matia tou kosmou tous gia na vgaloun lefta...ta opoia einai para polla...ksepoula me akoma mia fora...

    ΑπάντησηΔιαγραφή