ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

JASON BECKER: Ντοκιμαντέρ με τίτλο "Not Dead Yet" & δημοπρατήσεις για οικονομική του στήριξη


jason beckerΤο ντοκιμαντέρ "Jason Becker: Not Dead Yet" θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στις 3 Μαρτίου στο φεστιβάλ ταινιών Cinequest, το οποίο πραγματοποιείται στο San Jose της California.
Ο Jason Becker έγινε αρχικά γνωστός ως μέλος του ντουέτου Cacophony (μαζί με τον Marty Friedman) και σύντομα θεωρήθηκε ως ιδιοφυία της κιθάρας. Αργότερα συνεργάστηκε με τον David Lee Roth στο album του 1991 του τελευταίου "A Little Ain't Enough", το οποίο έγινε χρυσό στην Αμερική, αλλά λίγο μετά και σε ηλικία 20 ετών διαγνώσθηκε με την ασθένεια ALS (amyotrophic lateral sclerosis) ή αλλιώς Lou Gehrig's disease. Λόγω της ασθένειας έχασε την ικανότητα να κινείται (και φυσικά να παίζει κιθάρα) αλλά και τη φωνή του. Ωστόσο, ο Jason Becker συνέχισε να γράφει μουσική χάρη στη βοήθεια των υπολογιστών, των συνεργατών του και ενός συστήματος επικοινωνίας που φτιάχθηκε γι' αυτόν, το οποίο χρησιμοποιεί την κίνηση των ματιών.
Φυσικά, είναι δύσκολο να παραβρεθεί κάποιος από εμάς στην πρεμιέρα της προαναφερθείσας ταινίας, ωστόσο μια αναφορά στο όνομα και στο έργο του μεγάλου κιθαρίστα την κρίναμε απαραίτητη, ώστε μερικά πράγματα να μην χάνονται στη λήθη.

UPDATE: Κατά καιρούς, διάφοροι καταξιωμένοι μουσικοί έχουν προσφέρει αντικείμενα αξίας από την προσωπική τους συλλογή, με σκοπό αυτά να δημοπρατηθούν και τα έσοδα να δοθούν στον Jason Becker. Οι τελευταίοι που δώρισαν δύο κιθάρες τους, ήταν ο Chris Broderick των Megadeth, ο οποίος προσέφερε μια -υπογεγραμμένη από όλα τα μέλη των Megadeth- custom-painted Ibanez, κιθάρα που είχε χρησιμοποιηθεί στις ηχογραφήσεις του “Endgame” album, και ο Jeff Loomis. Ο πρώην κιθαρίστας των Nevermore προσέφερε μια υπογεγραμμένη από τον ίδιο 7-χορδη Schecter Signature κιθάρα, με την οποία είχε ηχογραφήσει το “The Obsidian Conspiracy” album.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου