ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"

ROCK ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ"
ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Τα σπουδαιότερα καλοκαιρινά festival της Ευρώπης

 
Το καλοκαίρι, εκτός από παραλίες, freddo, νησιά, διακοπές και βουτιές, σημαίνει και φεστιβάλ. Κι αν είσαι από τους τυχερούς που, όχι μόνο έχουν δουλειά, αλλά και λεφτά για να πάνε στο εξωτερικό να δούνε κάποιο φεστιβάλ, εμείς θα στα παρουσιάσουμε για να διαλέξεις ποιο σου αρέσει, ποιο σε βολεύει αλλά κυρίως ποιο σε συμφέρει.


Αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο φεστιβάλ, βάση ονομάτων, φέτος είναι το Rock Werchter του Βελγίου. Διαρκεί τέσσερις μέρες, από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου. Τώρα από ονόματα τι θα έχει; Θα έχει Red Hot Chili Peppers, Cure, Pearl Jam, Snow Patrol, Florence + The Machine, Kasabian, Beirut, Editors, Mumford And Sons, XX, Garbage, Mastodon, Bat For Lashes, Skrillex, Noah And The Whale, Maccabees, Lana Del Ray, Temper Trap, Vaccines, Simple Minds, Noel Gallagher, Miles Kane και πολλούς ακόμα. Τα εισιτήρια είναι νορμάλ: 195 € για το τετραήμερο ενώ το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 79 €.

Στην Ολλανδία, τώρα, υπάρχει το PinkPop. Είναι από 26 έως 28 Μαΐου και θα παίξουν οι Linkin Park, οι Cure, οι Keane, οι Mastodon, οι Soundgarden, οι Ting Tings, η Anouk, ο Bruce Springsteen με την E-Street Band, οι Asteroids Galaxy Tour και πολλοί ακόμα. Το εισιτήριο για το διήμερο κοστίζει 160 € με κάμπινγκ.

Nova Rock

Στην Αυστρία. υπάρχει το Nova Rock. Διαρκεί 3 ημέρες, από 8 Ιουνίου έως 10 Ιουνίου. Εκεί θα παίξουν οι Metallica, οι Linkin Park, οι Rise Against, οι Evanesence, ο Marilyn Manson, οι Slayer, οι Opeth, οι Kasabian, οι Limp Bizkit, οι Lamb Of God, οι Mastodon, ο Cypress Hill, οι Machine Head, οι Gaslight Anthem, οι Shinedown και αρκετοί ακόμα. Το εισιτήριο για το Σαββατοκύριακο κοστίζει 122 €. Στην Αυστρία, επίσης, λαμβάνει χώρα και το Frequency Festival, από 16 έως 18 Αυγούστου. Ουκ ολίγα μεγάλα ονόματα και εκεί. Killers, Placebo, Cure, Korn, Bloc Party, Black Keys, XX, Subways, Dandy Warholls, Parov Stelar, Maccabees, Cribs, Drums και μερικά ακόμα ονόματα. Το εισιτήριο κοστίζει 119 €.

Λίγο πιο πέρα, στη Γερμανία, υπάρχει το Rock am Ring. Διαρκεί από 1η έως 3 Ιουνίου και θα έχει ονόματα για όλα τα γούστα. Metallica, Linkin Park, Offspring, Marilyn Manson, Evanesence, Crystal Castles, Kasabian, Keane, Motorhead, Soundgarden, Subways, Pete Doherty, Maccabees και πολλοί ακόμα θα εμφανιστούν επί σκηνής. Τα εισιτήρια για το Σαββατοκύριακο κοστίζουν 175 €. Στην ίδια χώρα υπάρχουν και άλλα τρία φεστιβάλ, το Rock Im Park, το Hurricane και το Southside, με τα ίδια ονόματα πάνω κάτω.

Προς Αγγλία μεριά έχουμε πολύ και καλό πράγμα. Ξεκινάμε από το Download που γίνεται 8-10 Ιουνίου. Παρελαύνουν επί σκηνής οι Metallica, οι Rise Against, οι Nightwish, οι Prodigy, οι Megadeth, οι Black Sabbath, οι Lamb Of God, οι Soundgarden, οι Machine Head, οι Shinedown και αρκετοί ακόμα. Τα εισιτήρια για το Σ/Κ κοστίζουν 186,4 € (155 Λίρες) ενώ το ημερήσιο εισιτήριο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Στο Reading, έχουμε το ομώνυμο φεστιβάλ, που ξεκινάει 24 Αυγούστου και διαρκεί μέχρι τις 26 του ίδιου μήνα. Με Foo Fighters, Paramore, Cure, Shins, Florence + The Machine, Bullet For My Valentine, Crystal Castles, Kasabian, Black Keys, Kaiser Chiefs, Gaslight Anthem, Cribs, Foster The People και πολλούς άλλους. Οι τιμή του εισιτηρίου για το Σαββατοκύριακο είναι περί τις 197,5 Λίρες. Υπάρχει επίσης το φεστιβάλ του Leeds που θα γίνει τις ίδιες ημερομηνίες, με τους ίδιους καλλιτέχνες, στις ίδιες τιμές.

Το T in the Park είναι επίσης μία πολύ καλή επιλογή. Είναι από 6 έως 8 Ιουλίου και θα έχει ονόματα τόσο της rock/alternative σκηνής όσο και της dance. Snow Patrol, Florence + The Machine, Kasabian, David Guetta, Kaiser Chiefs, New Order, Subways, Elbow, Nicki Minaj, Amy Macdonald, Stone Roses, Calvin Harris, Maccabees, Feeder, Temper Trap, Jessie J και πολλά περισσότερα καλά ονόματα και των δύο ειδών. Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 93,2 € ενώ του Σ/Κ 210,4 €.

Πολύ καλή επιλογή αποτελεί και το Isle Of Wight Festival, επίσης στην Αγγλία. Διαρκεί 4 μέρες, από 20 έως 24 Ιουνίου. Εκεί θα παίξουν οι Pearl Jam, o Bruce Springsteen, οι Noah And The Whale, η Lana Del Ray, οι Best Coast, οι Primal Scream, οι Stranglers, οι Vaccines, οι Charlatans, o Miles Kane, o Noel Gallagher και αρκετοί ακόμη. Το εισιτήριο για το Σαββατοκύριακο κοστίζει 192,4 €.

Στη Γαλλία υπάρχει το Hellffest, το οποίο απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν πιο «σκληρό» ήχο. Guns And Roses, Megadeth, Within Temptation, Lamb Of God, Ozzy Osbourne, Machine Head, Lynyrd Skynyrd, Black Label Society, Motley Crue, Blue Oyster Cult, Uriah Heep και πολλά ακόμα σημαντικά ονόματα της σκηνής αυτής. Το εισιτήριο για το διήμερο κοστίζει 149 € και το φεστιβάλ διαρκεί από 15 έως 17 Ιουνίου.

 

Primavera Sound Festival
Προς Ιβηρική Χερσόνησο έχουμε κι εκεί πολύ πράγμα. Ξεκινάμε από το Primavera Sound Festival, στη Ισπανία, από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου. Εκεί θα δεις Death Cab For Cutie, Cure, Franz Ferdinand, Bjork, Yann Tiersen, Beirut, XX, Justice, Rufus Wainwright, Saint Etienne, Afghan Whigs και πολλά ακόμα φρέσκα ονόματα. Το εισιτήριο για το Σαββατοκύριακο, είναι λίγο αλμυρό, κοστίζει 190 €.

Λίγο παραδίπλα, στην Πορτογαλία, υπάρχει το Optimus Alive Festival, από 13 έως 15 Ιουλίου. Με σχετικά μικρό αλλά δυνατό lineup, μπορείς να δεις Radiohead, Cure, Kooks, Snow Patrol, Florence + The Machine, Mumford And Sons, Stone Roses, Noah And The Whale, Maccabees, Miles Kane, Martina Topley-Bird και άλλους. Εκεί το εισιτήριο για το Σαββατοκύριακο θα το βρεις, σε προσιτή τιμή, 105 €.

Ιταλία τώρα, έχουμε το Heineken Jammin Festival, από 5 έως 7 Ιουλίου. Εκεί θα δεις επί σκηνής Red Hot Chili Peppers, Cure, Evanescence, Prodigy, Crystal Castles, Lostprophets, Enter Shikari, New Order, Seether, Pitbull, Chase And Status, Noel Gallagher και Gorillaz Soynd System. Μικρό lineup με τις τιμές ωστόσο να μην είναι ακόμα διαθέσιμες για άγνωστο λόγο.


Τώρα αν θες να πας στους κλασικούς προορισμούς των Ελλήνων, δηλαδή το Exit Festival της Σερβίας και το Sziget της Ουγγαρίας, έχουμε και για σένα πληροφορίες. Το Exit, που από φέτος έχει απευθείας προπώληση εισιτηρίων στην Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί από 12 μέχρι 15 Ιουλίου. Εκεί θα παίξουν οι Guns N’ Roses, οι New Order, οι Wolfmother, οι Duran Duran (που θα παίξουν μόνοι τους και στη Θεσσαλονίκη), οι Gossip, ο Plan B και πολλοί ακόμα. Τα εισιτήρια του διημέρου θα τα βρεις στα 114,2 €.
Αν από την άλλη προτιμάς το Sziget, αυτό θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 13 Αυγούστου. Εκεί θα δεις πολλά και καλά ονόματα όπως Placebo, Korn, XX, Amon Amarth, Mando Diao, Ting Tings, Subways, Stone Roses, Paolo Nutini, Noah And The Whale, Friendly Fires, Hurts, dEUS, Glasvegas, Vaccines και πολλούς άλλους. Το εβδομαδιαίο εισιτήριο κοστίζει 195 €.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα φεστιβάλ που θα μπορέσεις να δεις στην Ευρώπη το καλοκαίρι. Ακριβά, φτηνά, κοντινά, μακρινά, ροκ, ποπ, μέταλ, με μεγάλα ονόματα, με μέτρια ονόματα. Εμείς σου τα παρουσιάσαμε, εσύ θα τα επιλέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου